Sport

Nå må de imponere

Ni langrenns-utøvere er fortsatt ikke tatt ut til De olympiske leker (OL). Hvem som får dra blir først klart etter NM.

– Utøverne har gått færre konkurranser enn det vi hadde regnet med. Det er årsaken til at vi venter med uttaket, sier Åge Skinstad til TV 2 Sporten. Skinstad er sportssjef for det norske landslaget i langrenn.

De siste langrenns-utøverne blir valgt ut etter Norges-mesterskapet (NM) på ski. Det startet i dag i Stokke i Vestfold.

– Vi er nødt til å se at noen viser formen i NM, sier Skinstad.

Odd-Bjørn Hjelmeset har konkurrert lite. Han har vært syk. Det samme har Jens Arne Svartedal. Langrenns-sjefen må se om de to fortjener en plass i OL. Petter Northug er Norges største favoritt til å vinne gull. Men han er ikke den eneste. Det viser resultatene fra verdenscupen. Mange andre har også gått bra.

Det er tre uker til OL. Det skjer i Vancouver i Canada fra 12. til 28. februar. Olympiatoppen planlegger å sende 91 norske utøvere til OL. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal delta i alpint, aking, fristil/snøbrett og skeleton. Det blir avgjort like før OL begynner.

67 utøvere er klare for OL. En av dem er skøyteløper Fredrik van der Horst. Han er barnebarnet til Hjalmar Johan «Hjallis» Andersen. «Hjallis» vant tre gull på skøyter i OL i Oslo i 1952. Det er første gang van der Horst deltar i OL.

Hege Bøkko er også klar for OL på skøyter. Christoffer Fagerli Rukke og Sverre Lunde Pedersen får også reise til Canada.

Hopperne Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren deltar også. Skiskytterjentene har hatt mange problemer denne sesongen. Men i det siste har de gått bedre. Nå kan også Liv Kjersti Eikeland, Ann Kristin Flatland, Gro Marit Istad Kristiansen og Solveig Rogstad glede seg til OL.

Siste utgave

På forsiden nå