Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå må de kjempe for OL

Det ble en tøff avslutning på VM for de norske håndball-jentene. Nå må landslaget kjempe seg til en plass i OL.

Skuddene fløy forbi ørene til keeper Silje Solberg. Det var i kampen om bronsen i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Norge spilte mot Russland søndag. Nesten alle skuddene til russerne gikk i mål.

Solberg reddet bare 16 prosent av skuddene mot mål i kampen. Den endte 28-33, og med seier til Russland. Russernes målvakter stanset dobbelt så mange av angrepene mot mål.

– Jeg følte at jeg hadde mye energi og var veldig klar fra start. Men det ble en vanskelig kamp å stå med mange skudd fra seks meter, sier Solberg til nyhetsbyrået NTB.

– Og da er jeg ikke god, og det er heller ikke lett.

I mars spiller Norge kaper for å forsøke å komme til De olympiske leker (OL). Håndballjentene spiller mot Montenegro, Romania og Nord-Korea.

– OL er tøft. Det er hard kamp om plassene. Skal vi være med der, må vi uansett vinne over lag som Romania og Montenegro. Det blir tøft. Men jeg tror vi skal klare det.

Solberg spilte mest av de norske spillerne i VM. Hun var 8 timer og 19 minutter på banen. Det er nesten 82 prosent av kamptiden.

Norge endte på fjerdeplass i VM. De tapte alle tre kampene mot lagene foran dem. Nederland vant sitt første VM-gull. Det skjedde bare noen sekunder før kampen mot Spania var over. Resultatet ble 30-29.

Denne uka blir det klart hvem som skal arrangere kampene i OL-kvalifiseringen for kvinner. Det skal være en mulighet for at Norge kan få arrangementet. Det sier kilder tett på Det internasjonale håndball-forbundet (IHF).

Norge skal arrangere kvalifiseringen for menn i april.

Dette er gruppene i kvalifiseringen for kvinner. De to beste fra hver gruppe får være med i OL:

 

1: Spania, Sverige, Argentina og Senegal.

 

2: Montenegro, Romania, Norge og Nord-Korea.

 

3: Russland, Serbia, Ungarn og Kina.