Sport

Nå vil Maradona lede FIFA

Den argentinske fotballstjernen Diego Maradona vil ordne opp. Han vil bli ny president i FIFA.

Diego Maradona har bestemt seg for å stille til presidentvalg i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det skal han ha sagt til den uruguayanske journalisten Victor Hugo Morales. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Maradona får støtte fra Venezuelas president Nicolás Maduro. Maradona var stjerne på det argentinske landslaget gjennom fire verdens-mesterskap (VM). Han jobbet som landslagssjef for Argentina mellom 2008 og 2010.

Maradona har lenge vært en kritiker av Sepp Blatter.

– Under Sepp Blatters ledelse har FIFA blitt en skammelig og skandaløs organisasjon for alle oss som virkelig bryr oss om fotball, sier Maradona i forrige måned.

Blatter sa for tre uker siden at han ville slutte som president. Årsaken er skandalen med at flere FIFA-topper etterforskes for juks og for å ha tatt imot penger ulovlig i det skjulte.

Maradona må få støtte av fem medlemsland for å kunne stille til valg. Tidligere sa han også at han var åpen for jobben som visepresident i FIFA.

– Får jeg jobben, vil jeg få orden på dem alle, sa han da.

I forrige uke sa Liberias fotballpresident Musa Bility at han også vil bli president.

– Vi er alle enige i at fotballen i verden er i en vanskelig situasjon, og det er i trøblete tider at store ledere dukker opp. Afrika er den største stemmeblokken i FIFA. Vi må ta ledelsen for å bringe fotballen videre, sa Bility til kanalen BBC.

Musa Bility sier at han allerede har skaffet seg støtte fra fem nasjonale forbund.

Også Brasils tidligere fotballstjerne Zico ønsker å få jobben.

LES MER HER: Blatter slutter - og flere vil ha makta

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå