Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nærmer seg 19 år gammel rekord

Frode Grodås har en norsk rekord. Keeperen slapp ikke inn mål på seks landskamper på rad. Nå tror Grodås at dagens landslagskeeper kan klare det samme.

I 1996 spilte herrelandslaget i fotball totalt seks kamper uten mål i mot. Da sto Frode Grodås i mål i alle seks kampene. Han har dermed rekorden for antall kamper på rad uten å slippe inn mål.

– Det var et veldig bra år. Det fungerte veldig godt. Å unngå mål i seks kamper er bra, sier Grodås til nyhetsbyrået NTB.

25 år gamle Ørjan Håskjold Nyland er nå førstekeeper på landslaget. I de første 15 kampene har han sluppet inn null mål i seks kamper. Men de er ikke på rad, slik som Grodås klarte.

– Det er tydelig at Ørjan har tatt nye steg. Holdningen hans og teknikken har utviklet seg. Det gjør meg kjempeglad, sier Grodås.

Nyland gikk i sommer fra Molde til Ingolstadt i tysk Bundesliga. Han har ikke fått spille så mye som ventet. Én cupkamp og én av åtte seriekamper har det blitt.

– Det haster ikke. Men på sikt må han spille for å utnytte potensialet sitt, sier Grodås.

Det kan bli stilt spørsmål om hans plass på landslaget. Keeperen André Hansen har imponert for Rosenborg i eliteserien og i Europa. Og Rune Jarstein har stått de fire siste kampene for Hertha Berlin i bundesligaen.

Forrige uke gjorde landslaget et hopp på Fifa-rankingen. Laget klatret 35 plasser til 34.-plass. Norge har spilt godt i kvalifiseringen til europa-mesterskap (EM) i 2016.

– Vi har blitt bedre foran eget mål. Det er noe av grunnen til at vi har fått resultater, forklarer Grodås.

Norge ligger for øyeblikket på andreplass i gruppa si. Hvis Norge vinner de to neste kampene mot Malta og Italia, er laget klar for EM i Frankrike i 2016.