Sport

Nest beste OL for Norge

Norge fikk 26 medaljer i De olympiske leker (OL). Bare én gang tidligere har vi fått flere gull i OL.

Lørdag jublet skiløper Marit Bjørgen for gull på tremila i De olympiske leker (OL). Søndag klarte ingen av skiguttene å ta medalje på femmila. Men i alt fikk Norge 26 medaljer i OL i Sotsji i Russland. Russland fikk flest medaljer totalt sett, mens Norge kom på andreplass. Men regner du ut medaljer etter hvor mange som bor i landene, er Norge best.

I alt ble det 11 gull til Norge. Bare én gang tidligere har vi gjort det bedre. Rekorden er 13 gullmedaljer fra OL i 2002.

I langrenn ble det fem gull, mens skiskytterne sikret tre gull. I kombinert tok guttene to gull, mens Kjetil Jansrud vant super-G i alpint. Det er to gull mer enn i forrige OL, skriver nyhetsbyrået NTB.

Skihopperne tok bare en bronse, mens Norge ikke fikk noen medaljer på skøyter.

LES OGSÅ: OL-utøver tatt for doping

Søndag var det slutt på dette OL. Thomas Bach er president i Den olympiske komité. Han hadde mange fine ord til OL-vertene.

– I kveld kan vi si at Russland leverte alt de lovet, sa han og takket landets president Vladimir Putin spesielt at det ble en stor suksess.

– Vi så ansiktet til et nytt Russland, effektivt og vennlig, patriotisk og åpent for verden, sa Bach.

LES OGSÅ: Nytt gull til Norge

OL-arrangøren viste humor i seremonien søndag. Da OL åpnet, skulle dansere løpe fram og stille seg opp så det dannet de fem olympiske ringene. Men noe gikk galt. Den ene ringen ble ikke riktig. Arrangørene fortet seg å vise et opptak på TV fra en prøve hvor alt var riktig. Det fikk de kritikk for.

På søndagens avslutning skulle danserne igjen danne fem ringer. Da ble også den øverste ringen til høyre en liten prikk. Publikum lo da de skjønte at det ble gjort med vilje. Rett etter foldet også den femte ringen seg ut til stor jubel.

LES OGSÅ: Bjørndalen er historisk

Siste utgave

På forsiden nå