Nesten portugisisk VM-exit

Det ble 2-2 mellom Portugal og USA. Portugal hadde vært ute av VM med tap.

Det ble lagt til fem minutter i kampen mellom USA og Portugal natt til mandag norsk tid. USA ledet 2-1 over portugiserne helt til det var sekunder igjen av kampen. 4,5 minutt på overtid skåret portugiserne og stillingen ble 2-2.

Det var bare sekunder før Portugal ville vært ute av verdensmesterskapet (VM) og USA ville vært klar for åttendels-finale. Varela skåret 2-2 målet for Portugal etter et nydelig innlegg av Cristiano Ronaldo.

Clint Dempsey skåret 2-1 målet med magen for USA. Det var i det 81. minutt. Hadde USA vunnet over Portugal ville USA gått videre i turneringen. Da ville Portugal vært ute av VM. Med 2-2 må USA vente med å feire at de går videre.

Det blir vanskelig for Portugal å ta seg videre i VM. Tyskland må vinne over USA og Portugal må vinne med mange mål mot Ghana for å gå videre fra gruppe G. Ender det uavgjort mellom Tyskland og USA er begge lagene videre.

– Klart dette er frustrerende. Det gjensto et snaut minutt, og vi hadde ballen. Dette burde vi unngått, sa Jermaine Jones. Han skåret USAs første mål i kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nani skåret allerede etter fem minutter for Portugal.

Tyskfødte Jones utlignet for USA med et flott langskudd i det 64. minutt.

Det var over 30 varmegrader da kampen startet. I slutten av første omgang ga dommer Néstor Pitana den første drikkepausen i årets VM. Dommerne må gi slike drikkepauser om det er varmere enn 32 grader.