Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nord-Korea deltar i OL

Nord-Korea sender utøvere til OL i Sør-Korea i februar.

Nord-Korea sender både utøvere og tilskuere til De olympiske leker (OL). Det skjer i Pyeongchang i Sør-Korea neste måned.

Nord- og Sør-Korea snakket sammen natt til tirsdag. Det er det første møtet mellom de to landene på to år. Samtalene skulle handle om Nord-Koreas deltakelse under OL.

De to landene er blitt enige om at Nord-Korea sender utøvere. Det melder den britiske kanalen BBC.

Nord-Koreas leder sa han ønsket å sende deltakere til OL. Det sa han under sin nyttårstale. Så svarte Sør-Koreas myndigheter med å invitere til samtaler.

Mandag sa Den internasjonale olympiske komité (IOC) at de ville forlenge fristen. Nord-Korea fikk lenger tid på seg til å bestemme seg for om de skulle delta.

Under møtet ba Sør-Korea om at de to landene lar familier komme sammen under OL. Det sa Chun Hae-sung til pressen, ifølge nyhetsbyrået AFP. Han deltok på møtet for Sør-Korea.

Flere millioner mennesker ble skilt fra hverandre. Det skjedde i løpet av krigen på Korea-halvøya mellom 1950 og 1953. De fleste har aldri fått se igjen familie. De havnet på hver sin side av grensen som skiller de to koreanske statene.