Sport

Nordmann vant verdens største hundeløp

Norske Joar Leifseth Ulsom nådde mål etter over ni døgn. Han vant hundeløpet Iditarod i Alaska.

– Jeg er naturligvis en meget fornøyd mann akkurat nå. Jeg er veldig imponert over hundene mine, sa Joar Leifseth Ulsom da han kom innom det siste sjekkpunktet før mål.

Hundeløpet Iditarod strekker seg gjennom Alaska. Hundekjørerne må innom små steder underveis. Der skal de og hundene hvile. I tillegg sjekkes hundene av veterinær.

Ulsom fullførte løpet på 9 dager, 13 timer og 1 minutt, ifølge kanalen NRK. Vinneren er fra Rana i Mo i Rana. Han er den andre nordmannen som vinner løpet. Robert Sørlie vant i 2003 og 2005.

Ulsom kom i tet da en annnen hundekjører kjørte feil. Nicolas Petit fra Frankrike kjørte feil i snøstormen. Da var de på vei til stedet Elim.

Ulsum vant omtrent 400.000 kroner og en bil, skriver nyhetsbyrået NTB.

De siste seks årene har hundekjørere fra familien Seavey vunnet. Mitch Seavey vant i 2004, 2013 og 2017. Hans sønn Dallas Seavey har vunnet løpet fire ganger. Men i fjor ble han tatt i doping. Fire av hundene hans testet positivt på et ulovlig stoff. Det skriver lokalavisa Anchourage Daily News.

Seavey mener at andre har gitt hundene hans stoffet. Hensikte var å ødelegge. I protest er han ikke med i Iditarod i år. Han deltar i stedet i Finnmarksløpet i Norge. Der ledet han løpet onsdag, viser oppdateringer.

Joar Leifseth Ulsom har vært blant de første i Iditarod flere år på rad. I fjor ble det fjerdeplass.

67 hundekjørere startet løpet 4. mars. Da kjørte de ut fra byen Willow.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå