Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge bommet på straffe

Det norske laget kjempet hardt i kampen mot Nederland. Likevel holdt det ikke for fotball-kvinnene.

Det så lenge ut til at det skulle bli uavgjort i kampen mellom Nederland og Norge. Da hadde det norske laget berget ett poeng i den viktige kampen. Kampen var del av kvalifiseringen til verdens-mesterskapet (VM) i fotball. Det arrangeres i Frankrike i 2019.

Nederland vant europamesterskapet (EM) i fotball for kvinner i sommer. Laget har blitt populært. Tirsdag kveld var det derfor fullt på stadion i Groningen i Nederland.

Det nederlandske laget gjorde publikum glade. Vivianne Miedema skåret rett før kampen var slutt. Like etterpå la de norske spillerne seg ned på banen i skuffelse.

Det var lite sjanser i kampen. Det norske laget spilte like bra som Nederland i store deler av kampen. Maren Mjelde kunne gitt Norge ledelsen på straffespark etter pause. Men hun skøyt for svakt og keeperen reddet enkelt.

Tidligere tirsdag vant Irland mot Slovakia. Lagene er i samme gruppe som Norge. Det betyr at de norske jentene fortsatt leder gruppa. Irland har like mange poeng, men har spilt én kamp mindre.

Nederland er nummer tre i gruppa. Laget har spilt to kamper mindre enn Norge. Det er bare vinneren av gruppa som går direkte til VM.

Norge spiller mot Nord-Irland i sin neste VM-kvalifiseringskamp. Det er i april neste år.