Sport

– Norge er favoritt

Landslags-sjef Egil «Drillo» Olsen er ikke redd for favoritt-rollen. Det er når Norge skal spille fotballkamp mot Danmark.

Drillo har det norske laget klart. Spillerne skal ta i mot Danmark på Ullevaal Stadion i slutten av mars. Kampen er en kvalifiserings-kamp til europa-mesterskapet (EM). Drillo regner Norge som favoritt til å vinne kampen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg har trent det norske landslaget temmelig nøyaktig ti år. På de årene har vi tapt bare én kvalifiserings-kamp på Ullevaal, sa han. Det var etter å ha tatt ut Norges tropp.

Drillos danske kollega Morten Olsen avslører sitt lag tirsdag. Drillo har brukt de siste ukene til å studere det danske laget nøye.

– Jeg har sett de fem siste kampene deres. I de kampene har de variert fra kjempebra til rent middelmådige, sa landslags-sjefen.

Det har vært usikkert om John Carew ville bli tatt ut til å spille kampen mot Danmark. Årsaken er at han har slitt med en ryggskade i det siste.

Men Drillo har ikke hørt noe fra John Carew om ryggproblemene. Dermed er Carew med på laget som møter Danmark i EM-kvalifisering neste uke.

– Jeg vet ikke hvor stor sjansen er for at han kan spille. Jeg har ikke fått noe forfall. Jeg regner med at han tar kontakt hvis han er så skadet at han ikke kan spille, men det har vi ikke fått, sa Drillo.

LES MER HER: Tid for fotball

Fire mann er nye i forhold til kampen mot Polen i Algarve forrige måned. Mens fem mann fra den forrige troppen er ute. Noen av dem på grunn av skader.

– Vi har fått noen skader, og noen uheldige forfall. Men det er en del av spillet. Det må vi regne med. Jeg prøver å ikke bruke for mye energi på det. Det er noe vi ikke kan gjøre noe med, sa Drillo.

Jon Knudsen og Vadim Demidov er begge ute på grunn av skade. Inn for Knudsen kommer Rune Almenning Jarstein. Han er tilbake etter å ha vært skadet lenge. Thomas Rogne spiller istedenfor Demidov. Rogne spiller til vanlig i den skotske klubben Celtic. Kampen kan bli hans første kamp for landslaget.

– Vi har fulgt med på ham en stund. Han spiller i en bra klubb og er en spennende spiller. Valget falt på ham framfor rutinerte, eldre alternativer, sa Drillo om 20-årige Rogne.

Nye i troppen er også Steffen Iversen og Jonathan Parr. Mens Morten Moldskred, Petter Vaagan Moen og Per Ciljan Skjelbred er ute.

– Steffen er en rutinert rev, og han er spesielt flink på ting som kan bli nyttig i en slik kamp, sa Drillo.

Mohammed «Moa» Abdellaoue er det åpenbare alternativet til Carew som spiss. Også Erik Huseklepp har hatt suksess som spiss på landslaget.

– Vi har gjort gode kamper og fått gode resultater også uten Carew. Vi er ikke veldig avhengige av ham. Men om han ikke kan spille, mister vi litt styrke, litt fart og kanskje også litt frykt hos danskene.

Landslags-sjefen sa at det ikke er skadene som bekymrer ham mest før kampen på Ullevaal.

– Det jeg frykter mest, er uflaks. Feil idømt straffespark, feil utvisning og så videre. Det kan du aldri sikre deg mot.

Siste utgave

På forsiden nå