Sport

Norge er i EM-finalen

Norge slo Danmark i semifinale i går kveld. Nå får Norge spille finale mot Tyskland søndag.

Europa-mesterskapet (EM) i fotball for kvinner i Sverige er snart slutt. Finalen spilles søndag. Norge slo Danmark torsdag kveld. Det betyr at Norge møter Tyskland i finalen.

Semifinalen endte 1-1. Det ble først ekstraomganger. Til slutt ble kampen ble avgjort på straffekonkurranse.

Solveig Gulbrandsen, Cathrine H. Dekkerhus, Maren Mjelde og Trine Rønning skåret i straffekonkurransen. Danskene skåret bare to mål. Dermed vant Norge.

– Dette er et av de største øyeblikk i mitt fotballiv. Det er gøy at vi skal spille EM-finale søndag, sa Even Pellerud. Torsdag kveld var Pellerrud en glad og stolt landslagssjef.

– Det var litt synd at Sverige tapte. Jeg håpet på et skikkelig skandinavisk oppgjør i finalen, sa Pellerud.

Marit Fiane Christensen fra Norge skåret tidlig i kampen. Allerede i det 3. minutt ble det 1-0 til Norge. Men danske Mariann Gajhede Knudsen nikket inn 1-1 seint i kampen. Det var etter et frispark i det 87. minutt.

Norge hadde flere sjanser, men Danmark presset Norge hele kampen. Likevel ble det Norge som traff mål flest ganger under straffekonkurransen. Nå er Norge klar for sin niende finale i EM, VM eller OL.

Norge skal møte Tyskland i finale i Solna i Sverige. Finalen spilles på søndag.