Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge er klare for en tøff kamp mot Spania

Onsdag skal Norge spille mot Spania i VM i håndball. Vinneren er klar for semifinale fredag.

Norge skal spille håndball-kamp mot Spania. Det skjer onsdag kveld klokka 20.30. Det er i verdens-mesterskapet (VM) for menn. Kampen er en kvarfinale. Hvis Norge vinner, skal de spille semifinale fredag.

Men først må altså Norge vinne mot Spania før det blir en semifinale. Det kan bli vanskelig nok. Spania har vunnet 17 kamper på rad mot Norge. Spania er også europa-mester i håndball.

Gøran Johannessen spiller for Norge. Han sier Norge må spille sin beste kamp i VM hvis de skal ha en mulighet til å vinne mot Spania. Men han mener Norge har en god sjanse. Han er uenig med de som mener Spania har spilt best i VM så langt.

– Jeg synes Danmark har spilt best håndball. Vi og Spania kanskje har hatt den beste utviklingen av formen i VM. Jeg kan ikke sitte her og si at Spania er favoritter når vi skal møte dem. Jeg er ganske sikker på at vi kan spille omtrent like godt som de, sier Johannessen.

Norge har ikke vunnet mot Spania siden 1997. Johannessen tror han vet hva som er årsaken til det.

– De spiller litt urytmisk håndball. De har noen bevegelser som vi ikke er helt vant med her i Norden. Det er mye finter og pasninger. De ligger og venter litt på å angripe hele tiden. Så om du er på feil sted, så er de der med en gang. Da kommer det en pasning eller et skudd på mål med én gang. Det er vanskelig å spille forsvar mot det, sier Johannessen.

Han tror det blir en kamp med mye fart onsdag. Norge har hatt en fridag mer etter sin siste kamp enn Spania. Men Spania brukte mindre energi på sin siste kamp.

– Jeg tror Spania også er klar for å spille håndball med tempo. Det blir nok to lag som skal løpe mye, sier Johannessen.

Laget som vinner møter enten Egypt eller Danmark. Danmark vant forrige VM, og er stor favoritt. Semifinalen spilles fredag. Finalen og bronse-finalen er søndag.

VM er i Egypt. Norge har spilt kamper og vunnet mot Sveits, Østerrike, Portugal, Algerie og Island. De har spilt mot Frankrike også. Da vant Frankrike.