Norge er ute av VM

Norge er ute av håndball-VM. Russerne slo Norge med åtte mål.

Fredag ettermiddag spilte Norge semifinale mot Russland. Det skjedde i verdensmesterskapet i håndball i Kina.

– Alt kan skje, sa Thorir Hergeirsson før semifinalen i håndball-VM. Han er trener for det norske landslaget i håndball.

– Kampen er helt åpen. Det er som i en cupkamp, alt kan skje. Vi møter et godt lag. Men hvis vi er flinke til å ha de gode periodene våre litt lenger, så har vi gode muligheter, sa Hergeirsson til TV 2 Sporten.

Kampen startet klokken 14.15 i dag (fredag). Norge ledet med to mål etter 25 minutter. Men lagene har spilt svært jevnt. Norge har hatt en ørliten ledelse gjennom nesten hele kampen. Men Russland har tatt innpå. Etter 30 minutters spill var stillingen 11-11. Så tok Russland føringen. I løpet av ti minutter skåret de seks mål. Til pause var stillingen 12-17 til Russland.
Etter pause gjorde Norge det de kunne for å ta ledelsen i kampen igjen. Men Norge rotet. Russland økte ledelsen. Til slutt vant Russland 28-20.

Russland går videre til finalen i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Der møter de Frankrike. Frankrike og Spania møttes til semifinale tidligere fredag. Den endte 27-23 til Frankrike.

Norge skal spille bronsefinale mot Spania.

Terese Pedersen og Siri Seglem spiller egentlig på det norske laget. De ser VM-semifinalen fra tribunen fredag.
Kari Aalvik Grimsbø kommer inn som ny andrekeeper. Hun spilte bra mot russerne i Trondheim i november. Det skriver nyhetsbyrået NTB.