Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norge går videre

De norske håndballjentene vant over Ukraina i europamesterskapet (EM) i håndball. De leder gruppa si og går videre i EM.

Norge vant 34-23 over Ukraina i europamesterskapet (EM) i håndball tirsdag kveld. Danmark spilte kun uavgjort mot Romania. Norge leder gruppa og er allerede klare for videre spill i EM.

Målvakt Kari Aalvik Grimsbø ble skadet i kampen mot Romania. Silje Solberg startet litt svakt i mål. Utover i kampen hadde hun mange gode redninger. Kari Aalvik Grimsbø spiller ikke flere kamper i EM. En rift i menisken gjør at hun ikke kan spille. Hun har reist hjem til Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Silje Solberg er nå Norges førstevalg i mål. Emily Stang Sando erstatter Grimsbø. Hun sto i mål i slutten av kampen mot Ukraina. Grimsbø og Sando spiller sammen i Esbjerg. Det er et dansk lag. Sando har spilt bedre enn Grimsbø i Esbjerg i høst.

Nora Mørk ble kåret til banens beste spiller. Hun skåret noen mål. Mørk bidro også til at de andre skåret mål.

Norge skal spille mot Danmark torsdag kveld. Vinner Norge den kampen får de med seg fire poeng inn i videre spill. Danmark får da kun med seg ett poeng. Hvis Norge får med fire poeng blir det lettere å komme til semifinale. Danskene vil gjerne ha med seg flere enn ett poeng videre. Da må de vinne over Norge. Det kan bli en spennende håndballkamp.

Norge har tapt de siste kampene mot Danmark. Men i mesterskap kan alt skje. Danmark har gode linjespillere. Norge må spille bedre i forsvar for å sørge for at linjespillerne ikke får god plass på streken.

Kampen mot Danmark vises på TV 2 torsdag klokka 20.30.

LES OGSÅ: EM over for Grimsbø