Norge klarte det igjen

Igjen klarte Norges fotballgutter å snu en dårlig start til seier. De jublet over 3-1-seier over Kypros.

Kypros var best i starten av fotball-kampen tirsdag. Den farlige spissen Dimitris Khristofi herjet med Norge, med fart, muskler og smarte valg. Kypros presset på og Efstathios Aloneftis skåret det første målet. Som regel er det da vanskelig for motstanderen å snu kampen. Det viser tall fra tidigere kamper.

Men bare to minutter senere satte Brede Hangeland ballen i mål. Dermed sto det 1-1.

Da Norge i andre omgang fikk straffe, klarte Tarik Elyounoussi å sikre 2-1 til nordmennene. 3-1 var det norske Joshua King som sørget for. King skaffet også straffesparket som Elyounoussi satte.

– Det var klar straffe. Nå har jeg iallfall bevist at jeg holder nivået, sa King til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Norge skal snu skummel trend

Norge vant over Kypros for åttende gang på rad.

Norge ligger greit an så langt i kampen for å skaffe seg plass i verdens-mesterskapet (VM) i Brasil. På fire kamper har det blitt to seire, en uavgjort og ett tap. Det har gitt sju poeng og en andreplass i gruppa. Trener Egil «Drillo» Olsen ønsket seg på forhånd minst seks poeng på de fire kampene. Han var lettet etter kampen mot Kypros.

– Først av alt er jeg happy med resultatet. Det ble en dårlig start hvor Kypros var veldig sterke første 20 minutter, og vi slet. Men etter en stund fikk vi mer og mer kontroll. Vi fortjente å vinne til slutt, men det var ikke lett, sa Olsen.

Fredag i forrige uke ble det uavgjort 1-1 mot Sveits. Nå er det pause i kampene for å komme til VM. Til neste år venter fire hjemmekamper og bare to borte. Men Norge må klare seg uten spillerne Daniel Braaten og Espen Ruud i Albania i mars. De fikk gule kort under kampen tirsdag.