Norge møter Nederland i finalen

Søndag kan Norge ta sitt 7. gull i EM i håndball. Målvakt Silje Solberg får mye av æren for finaleplassen.

Norge er klar for finale i Europa-mesterskapet (EM) i håndball. De vant 20-16 over Frankrike i semifinalen. Norge møter Nederland i finalen søndag.

- Jeg er ganske fornøyd, sa målvakt Silje Solberg til TV3 etter semifinalen fredag.

Hun ble kåret til banens beste. Solberg reddet mange mål. Flere ga henne æren for seieren.

- Hun står som en dronning, mente spilleren Marit Malm Frafjord.

- Jeg føler at Silje Solberg sendte oss til finale i dag. Hun var fantastisk, sa spilleren Veronica Kristiansen til nyhetsbyrået NTB.

Norge fikk en vanskelig start på kampen. Frankrike ledet 6-3 etter ti minutter. Da tok Norge time-out (en liten pause). Målvakten ble også byttet. Da kom Silje Solberg inn i mål. Samtidig skåret Norge flere mål. Frankrike klarte ikke å skåre på lenge. Dermed ledet Norge 11-9 før pause.

Frankrike tok igjen ledelsen i andre omgang. Begge lagene kjempet hardt. De spilte jevnt gjennom det meste av kampen. Men så klarte Norge å skåre mer enn Frankrike. Fem minutter før slutt ble det klart at Norge ville vinne.

Finalen spilles søndag. Da møter Norge laget fra Nederland. De vant 26-22 over Danmark i den andre semifinalen.

Finalen ser du på kanalen TV3. Kampen starter klokka 18. Kampen om bronseplassen spilles klokka 15.30.

Norge har gjort det godt i EM. Vinner de søndag, tar de sitt 7. gull.