Sport

Norge på vei tilbake i slalåm

Norske alpinister på vei tilbake mot toppen i slalåm igjen. I Kitzbühel i Østerrike søndag er seks norske løpere på start.

Det er lenge siden Norge hadde så mange med i verdenscupen i slalåm. Sist det skjedde var tilbake i 1990-årene. Det var da Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Ole Kristian Furuseth og Hans Petter Buraas tok mange medaljer.

De siste årene har norske alpinister gjort det dårligere i slalåm. Men nå er Norge er på vei tilbake. Det sørger Truls Johansen og en del ungdommer rundt ham på europacup-laget for.

– Det er gøy at det kommer noen nye opp i slalåm. I de siste par årene har økonomien vært dårlig. Likevel har ledelsen klart å jobbe godt med disse løperne. Det ser ut til å gi gode resultater nå. Det sier verdenscup-sjef Håvard Tjørhom til nyhetsbyrået NTB.

Truls Johansen og Jonathan Nordbotten er de som ligger best an blant de norske. Det er til å kunne gjøre det bra i verdenscupen. Med disse to har sporten fått flere å spille på igjen. I det siste har det norske laget vært sårbart. Årsaken er at det bare har vært Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud som har gjort det bra i verdenscupen. Laget trengte flere gode utøvere.

– Truls Johansen har etablert seg veldig bra i europacupen. I det siste slalåmrennet han kjørte, vant han med nesten ett sekund. Det er et sikkert tegn på at han kan gjøre det bra i verdenscupen også, mener Tjørhom.

Johansen fikk det virkelige gjennombruddet sitt i Adelboden i begynnelsen av januar. På tross av veldig vanskelige forhold, fikk han en 20. plass.

– Jeg må jo også si at det gleder meg at en løper som Lars Elton Myhre også lykkes. Han kjørte bra i Wengen med 9.-plass. Han ble kanskje litt vel ivrig på toppen i finaleomgangen. Men det er fint å se at han satser, sier Tjørhom.

Landslags-treneren er veldig fornøyd. Det er med at det ser ut til at mange unge løper er på vei inn i toppen. Det gjør det lettere å bygge ett sterkt lag. Bak Truls Johansen og Jonathan Nordbotten er det mange andre som trolig vil gjøre det bra framover.

– Vi har fem plasser i verdenscupen nå, og det er veldig bra. Ikke siden slutten av 1990-tallet har vi hatt noe lignende. Det er god stemning i laget nå. Ting ser ut til å gå bedre framover, sier Håvard Tjørhom.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå