Sport

Norge sender lag uten buksene

På søndag starter VM i Curling. Med nye folk og nye bukser. Et nytt lag skal spille for Norge.

Verdens-mesterskapet (VM) i curling spilles i Edmonton i Canada i år. Et nytt lag skal spille for Norge. Steffen Walstad leder laget. De spiller ikke med rutete bukser. Markus Høiberg, Magnus Nedregotten og Alexander Lindström er de andre på laget.

I 2010 var det Olympiske leker (OL) i Canada. Mange snakket om buksene til det norske laget i curling. De var rutete. Og hadde fargene i det norske flagget. Thomas Ulsrud ledet laget.

Ulsruds lag har lenge vært best i Norge. De har vunnet Europa-mesterskapet to ganger. De vant gull i VM i 2014. De har også vunnet sølv i flere OL og VM. Men i år har Walstads lag vært best i Norge.

– De er bedre. De har spilt mot Ulsruds lag sju ganger i vinter. Og de vant fem av kampene. Det sier Pål Trulsen til nyhetsbyrået NTB. Han er sjef for curling i Norge. Han vant gull for Norge i OL i 2002.

– Hva er svakheten til laget?

– De har aldri vært med på en så stor turnering som VM. Det spørs hvordan de takler det. Men to av dem er fra Oppland og lar seg ikke stresse av noe, sier Trulsen og spøker.

– Hva er de gode på?

– Laget har fire like gode spillere. Alle er gode på forskjellig curling-spill, sier Trulsen.

Norges første kamp i VM er mot Skottland på lørdag.

Siste utgave

På forsiden nå