Sport

Norge skal snu skummel trend

Norge har sluppet inn kampens første mål i seks landskamper på rad. Nå må fotball-landslaget snu trenden. Tirsdag får de en ny sjanse. Da spiller Norge mot Kypros.

Tirsdag kveld spiller Norge mot Kypros. De vil ha en plass i verdens-mesterskapet (VM) i fotball i Brasil i 2014. Skal Norge klare å komme seg dit, må landslaget snu trenden. Det norske laget må ikke slippe inn kampens første mål. Det har de gjort i seks landskamper på rad.

– Det å ikke slippe inn det første målet blir bare viktigere og viktigere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb. Han forteller at tallene fra sommerens europa-mesterskap (EM) ikke er hyggelig. Den viser hvordan det gikk med lagene som slapp inn det første målet i en kamp. På 29 kamper skjedde det bare to ganger at laget som slapp inn det første målet, klarte å vinne kampen.

Norge er blitt mye flinkere til å komme tilbake etter å ha sluppet inn mål. De har fått mye trening i det. Men dersom de klarer å skåre det første målet, vil de ha en stor fordel. Norge har klart å skåre 1-0 i 17 kamper. De vant 15 av dem. Tallet gjelder for trener Egil «Drillo» Olsens annen periode som landslagssjef.

I kampene der det andre laget fikk det første målet, klarte Norge bare å vinne 5 av 20 ganger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tirsdag får Norge sjansen til å snu trenden. Norge skal spille mot sin favoritt-motstander. Lagene har spilt mot hverandre sju ganger. Kypros har aldri ledet over Norge. De har heller ikke klart å spille uavgjort mot Norge. Totalt har Norge skåret 19 mål på disse sju kampene, mens Kypros har skåret tre. Men det betyr slett ikke at det norske laget kan slappe av.

– De tallene hjelper ikke når kampen begynner. Statistikk er mer interessant for dem som ser på enn for oss på banen. Det er på banen jobben skal gjøres, advarer landslags-kaptein Brede Hangeland.

Kypros har et bedre lag enn før. De tapte sin forrige kamp mot Slovenia. Men da slet laget med at mange spillere var skadd. Nå er situasjonen bedre for kypriotene. Fire viktige spillere ventes tilbake i laget.

– Vi satser på seier. Greier vi det, er vi med i kvalifiseringen for fullt. Lykkes vi ikke, blir det vanskelig, sier Nikos Nioplias. Han er landslagssjef for Kypros.

Det spilles VM-kvalifisering på alle kontinenter unntatt Afrika tirsdag kveld. I Europa skal blant annet Sverige spille mot Tyskland. Spania spiller mot Frankrike, mens det danske laget skal spille mot Italia.

Kampen mellom Norge og Kypros sendes på TV-kanalen MAX. Den begynner klokka 20.00.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå