Norge tapte stort – ute av VM

Tsjekkia knuste Norge 7-0 i skjebnekampen i verdens-mesterskapet (VM) i ishockey tirsdag. Norges kaptein Ole-Kristian Tollefsen var tydelig skuffet etter kampen.

De norske ishockey-gutta spilte sin siste kamp i kvalifiseringen i verdens-mesterskapet (VM) tirsdag. Kampen var mot Tsjekkia. Tsjekkerne avgjorde alt i starten av kampen. Etter første periode på 20 minutter sto det 3-0 til Tsjekkia. De ga seg ikke før det tilslutt sto 7-0 til tsjekkerne.

Norge måtte vinne for å komme videre til kvartfinalen i verdens-mesterskapet (VM). I steden er de ute.

Norge ble nummer ti i mesterskapet. Det er den svakeste plasseringen siden VM i 2009.

Landslags-kaptein Ole-Kristian Tollefsen klarte ikke å skjule skuffelsen etter tapet.

– Vi er langt unna å prestere det beste vi kan. Det er synd når det er en slik avgjørende kamp, sa Tollefsen til nyhetsbyrået NTB.

Norge slapp inn to mål i hver av de siste to periodene. Norge var ganske enkelt aldri med i kampen.

Tollefsen var på isen ved fire av de tsjekkiske målene. Kampen ble spilt i arenaen Globen i Stockholm.

- Målene kommer litt tilfeldig. Det er småting som straffer oss, sa han.

Kapteinen synes de norske spillerne har manglet energien og gleden de har hatt i tidligere mesterskap.

- Det er klart at vi har vunnet over de nasjonene vi skal slå. Dét er ikke noen dårlig prestasjon sånn sett, sa han.

Tollefsen sier Norge ikke i nærheten av å kunne spille jevngodt med de beste nasjonene.

- Det er synd når vi kjemper om å nå en kvartfinale som har vært målet vårt, sa Tollefsen.