Sport

Norge ute av håndball-EM

Norge ble slått ut av europa-mesterskapet (EM) i håndball. Norge slet fordi Slovenia gjorde feil med vilje.

Lørdag startet hovedrunden i europa-mesterskapet (EM) i håndball. Det skjedde uten Norge på banen. Håndball-guttene tapte 20-26 mot Kroatia fredag. Det ble dramatisk da slovenerne spilte mot Island fredag. Slovenerne vant 34-32.

Men laget gjorde feil med vilje så islenderne skulle nærme seg deres resultat. Da kunne Slovenia få flere poeng når de skulle regnes ut.

Slovenias målvakt Gorazd Skof spilte veldig godt i hele kampen. På slutten fikk han beskjed om å slippe ballene inn. Han ble skjelt ut av en medspiller da han reddet et skudd ett minutt før slutt.

LES OGSÅ: Tap for Norge mot Island

Slovenia fikk to poeng med videre fordi kampen ga riktig antall mål til Island. Slovenerne innrømmet at de bevisst ga bort mål til Island. De sa at det ikke var så snilt gjort mot Norge. Men de ville heller tenke på seg selv, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det gjorde det mye vanskeligere for Norge å få poeng. Dermed endte det med at Kroatia, Slovenia og Island gikk videre fra Norges gruppe. Håndball-EM er i Serbia. Sverige og Danmark gikk videre til hovedrunden.

– Jeg synes Norge spilte to gode kamper, men det er dette «ettmåls-laget fra suksess» da. Vi skal satse hardt i noen år framover og har EM 2016 som et mål. Vi hadde et møte med toppklubbene forrige uke. Vi må få opp kvaliteten på klubblagene våre slik at det er godt nok til å få talenter til landslaget. Der skal vi hjelpe til, sier Karl-Arne Johannesen til NTB. Han er håndball-president.

LES OGSÅ: Kan få det vanskelig i EM

Johannesen roser trener Robert Hedin. Siden i høst har han trent klubben Aalborg i Danmark. Det har vært i tillegg til landslaget. Flere har ment det ikke er noen god idé. Avtalen med Aalborg er ferdig i slutten av mai. Håndball-presidenten regner med at Robert Hedin da jobber full tid i Norge igjen.

Hedins kontrakt med landslaget varer til sommeren 2014. Norge har deltatt i alle EM og verdens-mesterskap (VM) siden 2004. Neste mesterskap er VM i Spania om ett år.

For å komme dit, må Norge spille kamper til sommeren. Søndag får landslaget vite hvem de skal spille mot.

Siste utgave

På forsiden nå