Sport

Norge ute av VM

De norske håndballjentene må reise hjem uten medalje i verdens-mesterskapet (VM). De tapte med tre mål i kampen mot Serbia i kvartfinalen.

Det så ut til at Norge skulle kunne komme seg videre i sluttspillet i verdens-mesterskapet i håndball for kvinner. Onsdag kveld møtte Norge Serbia. Kampen endte 25-28 til Serbia.

Dermed er Norge uten sjanse på medalje. Det er første gang siden VM i 2005. Da endte Norge på 9.-plass.

– Vi gjorde en del feil etter en god start. Vi fant ikke toppnivået. Vi var bra i perioder, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Katrine Lunde. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Populære håndball-jenter

Lunde fikk som ventet en laserpenn mot seg noen minutter før slutt.

19 minutter ut i annen omgang ledet plutselig Serbia. Norge kastet vekk en ledelse på hele fem mål. Det skjedde i løpet av noen få og alt for hektiske minutter i andre omgang.

Tydelig stressede norske spillere gjorde helt uvanlige feil. Dermed ble det dårlige avslutninger og lite mål.

Det var 16.000 serbere på tribunene. De pep mot aNorge så fort sjansen bød seg. Men keeper Lunde reddet ni av de 11 første skuddene på mål. På de første 20 minuttene reddet hun også tre straffer

I angrep var samarbeidet mellom Linn Jørum Sulland og Heidi Løke veldig bra første kvarteret. Isabel Blanco bidro også godt på streken.

Norge hadde en klar plan om å løpe Serbia slitne. Det betydde full fart begge veien hele tiden.

Men spillet stoppet opp begge veier fram mot pause. Serbia fikk hjelp fra publikum. De kom seg opp til 16-17. Lunde slapp inn et langskudd i siste sekund av førsteomgangen.

Norge så ut til å avgjøre like etter start av annenomgangen. Det sto både 20-15 og 21-16. Men Norge tapte altså med tre mål.