Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norges beste ski-VM noensinne

Aldri før har Norge vunnet så mange medaljer i et ski-VM. – En seier for Ski-Norge, sier skipresidenten.

Norge tok medalje etter medalje i verdens-mesterskapet (VM) på ski. Vi fikk 11 gull, fire sølv og fem bronse. Totalt ble det delt ut 21 gull under mesterskapet, og Norge tok altså over halvparten. Det er det beste resultatet for Norge i et ski-VM noensinne.

Skipresident Erik Røste var glad.

– Et fantastisk mesterskap. Det beste for Norge noen gang. Dette er først og fremst en seier for utøverne. Men også for Ski-Norge og den jobben som gjøres over hele landet hver dag. Vi får stadig fram nye utøvere. Det er det vi ser resultatet av her under dette mesterskapet, sier Røste til nyhetsbyrået NTB.

Skistjernen Petter Northug spurtet inn til seier på fem mil søndag. Det var hans fjerde gull i VM. Skiløper Therese Johaug fikk tre gullmedaljer. Marit Bjørgen fikk to gull og et sølv. Mange venter på å høre om hun vil fortsette karrieren sin. Bjørgen er nå 34 år gammel.

Først i april bestemmer hun seg for om hun sier stopp.

Også hoppguttene gjorde det bra i VM. Lørdag vant de gull i lagkonkurransen. Alle fire nordmenn leverte to gode hopp. Det var 23 år siden forrige gang Norge vant lagkonkurransen i et VM.

Skihopper Rune Velta reiser hjem med hele fire medaljer. Han vant gull i normalbakken og i lagkonkurransen i stor bakke. Han fikk også bronse fra storbakken og sølv fra blandet lagkonkurranse.