Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norsk fotball kan bli utsatt til høsten

Seriestarten for norsk fotball er utsatt. Den kan bli utsatt enda lengre. Helse-direktøren tror det kan være lurt å utsette kampene til høsten.

Fotball-sesongen i Norge er utsatt. Norges Fotball-forbund (NFF) håper det kan spilles en hel sesong på det øverste nivået. Det sier Pål Bjerketvedt til NTB. Han er general-sekretær i NFF. Helse-direktoratet tror det blir høst før det kan spilles fotball. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har et mål. Det er å spille kampene i de største ligaene våre. Det er Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon. Målet er å spille alle kampene, sier Bjerketvedt. Det som avgjør er når sesongen kan starte. Den er utsatt to ganger. Årsaken er spredningen av viruset korona. NFF planlegger å starte Eliteserien i slutten av mai.

Les også: Fotball-EM utsatt til 2021

Bjørn Guldvog er Helse-direktør i Helse-direktoratet. Han tror norsk fotball må vente lenger. Han tror de må vente til sensommeren eller tidlig på høsten. Det er fordi mange internasjonale kamper er utsatt til sommeren og høsten. Guldvog mener det er gode valg.

– Fotball er en kontaktidrett. Mennesker er i nærkontakt. Mange er i kontakt med den samme ballen. Fotballkamper har stor risiko for smitte. Det er det så lenge det er betydelig smitte blant folk, sier Guldvog.

Les videre: Lager felles «korona-regler» for idretten

Bjerketvedt sier NFF vil bestemme seg i god tid før slutten av mai. Virus-situasjonen avgjør om det blir en ny utsettelse. Men Bjerketvedt har tidligere sagt at det finnes en grense for når det er for sent. Det bli umulig å få spilt ferdig en hel sesong.

– Målet er fortsatt å spille en hel sesong. Det blir bare færre måneder å spre kampene utover. Vi vet snart når vi må starte for å få spilt en hel sesong. Det sa Bjerketvedt til NTB tidligere i uken.

Les mer: Her spiller de fortsatt fotball

Det kan bli problemer for Norges-mesterskapet i fotball. et kan bli færre lag og færre kamper i årets utgave. Det kan bli vurdert senere, sier Bjerketvedt.