Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Northug fortsetter

Petter Northug fortsetter på det norske landslaget. Men han må gjøre som sportssjef Åge Skinstad sier.

Petter Northug fikk kjeft i forrige uke. Sportssjef Åge Skinstad skjelte ham ut.  Årsaken var at Northug ikke møtte på en samling med landslaget i langrenn.

LES MER HER: – Northug ble mobbet

Fredag laget Team Northug og ledelsen på landslaget en avtale. Den avtalen skal sikre at Northug blir med på det han blir bedt om.

Pappa John representerte Team Northug da de møtte landslagsledelsen.  På møtet var også sportssjef Åge Skinstad og herreansvarlig Vidar Løfshus.

Petter Northug og landslagstrener Morten Aa Djupvik møttes samtidig i Trondheim. De skulle trene.

Dette er avtalen Petter Northug og landslaget er enig om:

  • Petter Northug er en del av landslaget. Han skal følge landslagstrener Morten Aa Djupviks opplegg for trening. Alle aktiviteter er tilpasset Petter Northug. Dermed blir det minst mulig belastning for ham. Opplegget passer med det Northug har behov for. Årsaken er den voldsomme interessen rundt ham og hans idretts-prestasjoner.
  •  Northug er svært fornøyd med samlings-opplegget. Han har full tillit til Norges Skiforbunds (NSF) og Olympiatoppens sportslige støtteapparat. Dette gjelder både trenere, helseteam og smøreteam.
  • Northug skal følge reglene fra Norges skiforbund (NSF). Det betyr at han skal være offensiv, positiv og samarbeidsvillig. Reglene skal utvikles av hele landslaget på samlingene utover høsten.
  • Petter Northug og skilandslaget skal lage egne regler for hvordan de snakker med media. Det skal lages en egen plan fram mot verdens-mesterskapet (VM) i 2010.