Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Northug i storform

Petter Northug sikret stafett-gullet for Strindheim Idrettslag. Det skjedde under ski-NM på Røros i helgen.

Skiløperen Petter Northug var i god form i Norges-mesterskapet (NM) i helgen. Han sikret gullet i stafett for Strindheim Idrettslag. Da stafetten skulle avgjøres sto det mellom Petter Northug og Hans Christer Holund. Holund går for Lyn Idrettslag. I en tung bakke like før mål gikk Northug fra med et rykk.

Northug var proppfull av selvtillit. Han valgte å vente på Holund på toppen av bakken. De to kom sammen inn til oppløpet. Der slo Northug til igjen. Han holdt høy fart inn mot mål, og spurtet inn til NM-gul for Strindheim.

Etter løpet fikk Northug spørsmål om avslutningen. Han svarte i kjent stil.

— Nei, jeg lå bare bak, jeg. Holund gikk fort. Jeg måtte prøve å være med, sa han til kanalen NRK.

Han spøkte også med hva som skjedde da han stoppet opp etter bakken.

— Jeg prøvde å gå hele veien, jeg. Men jeg stivnet totalt og måtte roe ned. Det er ikke noe godt tegn. Vi må nok finne ut hva som er feil, spøkte Northug.

Tomas Northug og Lars Ove Aunli gikk de to første etappene for Strindheim Idrettslag.

Hans Christer Holund gikk en veldig god etappe for Lyn. Han gikk sammen med Stian Remseth Andresen og Fredrik Oldereid Andersen.

— Jeg skjønte jo utfallet ganske fort. Det var nesten ikke vits i å prøve å vinne over ham engang. Det er ingen i verden som vinner over Petter i den formen han har nå, sa Holund til NRK.

Mange trodde at Leksvik Idrettslag kom til å bli Strindheims hardeste konkurrent. Men Leksvik tok bronse, 23,4 sekunder bak Strindheim.