Sport

Northug lover bedring

Petter Northug har slitt med resultatene. Nå lover skistjernen å være i god form til Tour de Ski.

Alle er spent på formen til langrenns-stjernen Petter Northug. Han skuffet stort da sesongen startet på Beitostølen i november. Senere kom det fram at han var sliten. Han hadde trent for mye. Northug trente kun rolig en periode. Nå er han friskmeldt.

I helgen var det norges-cup i Meråker i Nord-Trøndelag. Da gikk Northug for å teste formen. Lørdag vant han tremila. På 10-kilometeren søndag var han sjanseløs mot Odd-Bjørn Hjelmeset. Northug var nesten 40 sekunder bak Hjelmeset. Han måtte ta til takke med 8. plass.

LES MER HER: Northug er tilbake

Northug planlegger å gå verdens-cupen i Davos i Sveits neste helg, men har ikke store forhåpninger. Storformen skal komme senere.

– Planen er å være i god form under Tour de Ski. Det tror jeg at jeg skal greie, sier Petter Northug til NRK. Konkurransen Tour de Ski starter nyttårsaften.

Northug mener han ikke har vært bekymret på grunn av sviktende form.
– Nei, nei. Jeg lå to til tre dager på senga og slappet av for å få tilbake overskuddet. Jeg lå på sofaen, spiste mye mat og tok det med ro. Kroppen var tung etter høyde-oppholdet. Det kan være av trening. Jeg opplevde det samme foran verdens-mesterskapet (VM) i fjor, sier Northug til nyhetsbyrået NTB. Han avviser at han har vært overtrent.

Sesongens store høydepunkt er Ski-VM i Holmenkollen i Oslo. Arrangementet starter 23. februar og varer til søndag 6. mars. Odd-Bjørn Hjelmeset er ikke på landslaget. Han er avhengig av gode resultater for å komme med til VM. Derfor var seieren søndag viktig.

– Jeg har kjent at noe er på gang de siste dagene. Jeg er en gammel mann, så jeg kjenner på kroppen når det begynner å løsne. Så god form som jeg er i nå, var jeg ikke i hele fjor, sier 39-åringen til NRK.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå