Sport

Northug saksøkt av Nye Høyder

Nye Høyder går til sak mot Petter Northug.

Petter Northug og Nye Høyder ble enige om en avtale på tre år. Det var da Petter Northug brøt med landslaget i fjor. I vår krevde hovedsponsor Coop at Northug skulle slutte å samarbeide med Nye Høyder. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Coop krevde at Northug skulle bryte avtalen med Nye Høyder. Det var etter at Northug kjørte bil etter å ha drukket alkohol. Det skriver avisa VG.

LES OGSÅ: Northug tiltalt for fyllekjøring

Nye Høyder og Petter Northug har ikke blitt enige om det økonomiske etter at skistjernen sa opp avtalen. Selskapet går til sak mot Petter Northug. De har nå stevnet Northug for Sør-Trøndelag tingrett. De går til sak med krav om erstatning for det økonomiske tapet. Det skriver NRK.

Northug ble i forrige uke tiltalt på seks punkter. Det var etter å ha kjørt bil etter å ha drukket alkohol i mai i år. Han kan miste retten til å kjøre bil for alltid.

– Tap av førerkort «for alltid» betyr i praksis fem år. Det sier advokat John Christian Elden. Det skriver avisa abcnyheter.

Årsaken er at han ikke hjalp kameraten etter at han selv var skyld i ulykken.

Northug er tiltalt for flere brudd på veitrafikk-loven. Det er blant annet for å ha kjørt mens han var påvirket av alkohol. Han er også tiltalt for hensynsløs kjøring. Og for å ha forlatt kameraten skadd i bilen etter ulykken.

4. mai i år krasjet Northug med bilen. Han hadde drukket alkohol. Northug stakk av fra stedet. Promillen hans var på 1,65.

LES OGSÅ: Northug hadde 1,65 i promille

Northug er også tiltalt for å ha forklart seg falskt tre ganger. Det skal ha skjedd i tre avhør i begynnelsen av etterforskningen. Da hevdet han at det var kameraten som kjørte bilen. Og at han selv var passasjer.

Northug er også tiltalt for å ha kjørt for fort. Han kjørte i 83 kilometer i timen. Det var i en sone der det var lov å kjøre i maks 40 kilometer i timen.

Det er ventet at saken vil komme for retten som en tilståelses-sak. Det betyr at skiløperen må møte i retten og innrømme alt overfor en dommer. Så kommer dommen etter kort tid.

Siste utgave

På forsiden nå