Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Northug tiltalt for fyllekjøring

Skistjernen Petter Northug er blant annet tiltalt for fyllekjøring. Han kan miste retten til å kjøre bil for alltid.

Tiltalen mot langrennsløper Petter Northug er klar. Han kan miste retten til å kjøre bil for alltid. Årsaken er at han ikke hjalp kameraten etter at han selv var skyld i ulykken. Det sa Bjørn K. Soknes under en pressekonferanse tirsdag. Han er førstestatsadvokat ved Trøndelag statsadvokatembeter.
Northug er tiltalt for flere brudd på veitrafikk-loven. Det er blant annet for å ha kjørt mens han var påvirket av alkohol. Han er også tiltalt for hensynsløs kjøring. Og for å ha forlatt kameraten skadd i bilen etter ulykken, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det står i tiltalen som ble kjent tirsdag ettermiddag.

4. mai i år krasjet Northug med bilen. Han hadde drukket alkohol. Northug stakk av fra stedet. Promillen hans var på 1,65.

LES MER HER: Northug hadde 1,65 i promille

Northug er også tiltalt for å ha forklart seg falskt tre ganger. Det skal ha skjedd i tre avhør i begynnelsen av etterforskningen. Da hevdet han at det var kameraten som kjørte bilen. Og at han selv var passasjer.

Northug er også tiltalt for å ha kjørt for fort. Han kjørte i 83 kilometer i timen. Det var i en sone der det var lov å kjøre i maks 40 kilometer i timen.

LES MER HER: Skistjernene tror på Northug

Det er ventet at saken vil komme for retten som en tilståelses-sak. Det betyr at skiløperen må møte i retten og innrømme alt overfor en dommer. Så kommer dommen etter kort tid.