Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Northug tok ledelsen i Tour de Ski

Petter Northug tok seieren i jaktstarten i Tour de Ski. Dermed leder han konkurransen sammenlagt.

Torsdag var det klart for fjerde etappe for menn i ski-konkurransen Tour de Ski. Etappen var jaktstart på 35 kilometer. Etter en hard kamp, tok norske Petter Northug seieren.

– Dette var et bra løp. Det kjennes bra å lede sammenlagt etter denne etappen, sier Northug ifølge nyhetsbyrået NTB.

Før jaktstarten ledet russiske Maxim Vylegzjanin Tour de Ski sammenlagt. Derfor var det han som gikk først ut fra mål. To sekunder bak ham kom Dario Cologna fra Sveits. Petter Northug startet som tredjemann ni sekunder bak førstemann.

Før start sa Northug at han satset på å ta igjen de andre to tidlig. Det gjorde han. Dermed var det Northug, Vylegzjanin og Cologna som lå i ledelsen. De gikk sammen nesten hele veien.

I tillegg kom russeren Alexander Legkov og canadieren Alex Harvey opp i tetfeltet. Harvey klarte ikke å følge med andre opp de tunge bakkene i første del av rennet. Dermed var det fire løpere som kjempet sammen mot målstreken.

– Vi fire som gikk i teten jobbet bra sammen og holdt høy fart, sa Petter Northug til FIS etter seieren.

Vylegzjanin klarte ikke å gjøre det så bra, selv om han startet først. Han endte på fjerdeplass. Andreplassen gikk til Legkovan, mens Cologna tok tredjeplassen.

Det er nå tre etapper igjen i Tour de Ski. Petter Northug har aldri vunnet konkurransen. I fjor tok han tredjeplassen. De tre årene før har han tatt andreplassen.