Sport

Ny hopp-trener

Alexander Stöckl blir ny trener for det norske landslaget i skihopp. Han overtar etter Mika Kojonkoski.

Østerrikeren Alexander Stöckl har skrevet kontrakt for to år.

– Det skal bli en stor ære å få trene Norge. Jeg ser veldig fram til dette. Norge er også det forbundet med lengst skihistorie. Det sier Stöckl i en kommentar til nettstedet skiforbundet.no.

Kontrakt på to år gir mulighet for å utvide med tre år til. Den nye treneren planlegger å flytte til Norge med sin samboer. Det gjør han til sommeren.

Stöckl kommer fra jobben som trener for det østerrikske junior-landslaget. Den jobben har 37-åringen hatt i tre år.

LES MER HER: Trener på ny måte

Sportssjef Clas Brede Bråthen har snakketmed østerrikeren i én og en halv måned. Stöckl sier at det har vært gode samtaler. De to kommer godt overens. Stöckl sier at det har vært en ekstra motivasjon for ham til å si ja til jobben.

Stöckl og sports-sjefen for hopperne, Clas Brede Bråthen, har en stor oppgave foran seg. De neste månedene må de få en ny organisasjon på plass. Så må de ta ut hoppere til landslaget. Til slutt skal de planlegge neste sesong.

Det har lenge vært klart at det stod mellom to personer. Alexander Stöckl og den norske assistenttreneren Geir Ole Berdahl var kandidatene til å overta etter Kojonkoski.

– Prosessen med å ansette en ny trener har vært veldig grundig. Vi valgte Stöckl fordi vi tror han kan løfte norsk hoppsport, sier sportssjef Bråthen.

Han sier også at arbeidet med å planlegge neste sesong starter med én gang. Han understreker at Stöckl og hopp-komiteen kommer til å arbeide tett sammen i tiden som kommer.

Siste utgave

På forsiden nå