Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nye anklager om ulovlig betaling

Qatar skal arrangere verdens-mesterskapet i fotball i 2022. Qatar anklages igjen for å ha betalt ulovlig for å få VM. Det viser hemmelige dokumenter.

Verdens-mesterskapet (VM) i fotball i 2022 skal spilles i Qatar. Ørkenlandet i Midtøsten har tidligere blitt beskyldt for å ha betalt penger ulovlig. Pengene skal ha blitt gitt til fotball-ledere for at Qatar skulle få arrangere VM.

Nå beskyldes Qatar igjen for å ha betalt penger ulovlig. Det er den britiske avisa The Sunday Times som søndag kom med avsløringen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den engelske avisa sier de har millioner av dokumenter. Disse er brev, dokumenter på overføringer mellom banker og brev. Disse dokumentene viser at en person i Qatars fotball-forbund delte ut totalt 5 millioner dollar. Pengene gikk til utenlandske fotball-ledere.

5 millioner dollar tilsvarer omtrent 30 millioner norske kroner.

Pengene skal ha gjort at Qatar fikk nok støtte under avstemningen. Avstemningen var om hvilket land som skulle få arrangere VM i 2022.

LES MER HER: Fotball-VM flyttes

Qatars VM-organisasjon har hele tiden nektet for at de har gjort noe ulovlig.

Det har vært mye kritikk mot at Qatar får lov til å arrangere VM. Mange mener det er for varmt å spille VM der om sommeren.

FIFA er verdens største fotball-organisasjon. De er de som arrangerer VM. Nå vurderer FIFA å ha en ny avstemning om VM i 2022. Det skriver den britiske avisa The Guardian.