Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nye avsløringer om juks

31 idretts-utøvere skal ha brukt doping. Det skjedde da det var De olympiske leker i Beijing i 2008. Nye analyser avslører dem.

31 personer skal ha jukset og brukt doping. Det skal ha skjedd under De olympiske leker (OL) i Beijing i Kina i 2008. De samme utøverne vil delta i OL på nytt. OL starter i august i Rio de Janeiro i Brasil.

 

Det er Den internasjonale olympiske komité (IOC) som avslører dopingen. Det er blitt jukset i seks idretter. Personene er fra 12 land. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

 

Gamle prøver ble gransket på nytt. Derfor er denne saken ny nå. Nye metoder gjør at gammelt juks kan oppdages.

Avsløringen er den største dopingskandalen i historien. Det sier Gerhard Heiberg overfor avisa VG. Han er medlem i IOC.

– Jeg synes det er veldig leit. På den ene siden er jeg sjokkert. Men samtidig er jeg ikke forbauset, sier Heiberg til VG.

 

Ingen som jukser skal få delta under lekene i Brasil til sommeren. Det krever IOC.

– Folk som doper seg ikke har noe sted å gjemme seg. Det står i en pressemelding fra Den internasjonale olympiske komité.

KOMMENTARER

Om kommentarer på klartale.no

Klartale.no inviterer deg til å fortelle mer om saker og om dine meninger om saker i nettavisen. Men vi ønsker en god debatt. Derfor vil vi ikke ha trusler eller hatske meldinger på klartale.no. Vi ber også alle om å svare hverandre på en saklig måte i kommentar-feltene. Husk at dine kommentarer også leses av mange! Vi ønsker at du skriver hele navnet ditt. Det gjør det også mer interessant for andre lesere.
Hilsen redaksjonssjef Gøril Huse

Redaksjonen står fritt til å redigere i kommentar-innlegg dersom det er nødvendig. Kommentarer kan også komme på trykk i papiravisen Klar Tale.