Sport

Nytt gull til Norge

Norge vant OL-gull i lagkonkurransen i kombinert. Jørgen Graabak gikk først i mål og sikret Norge seieren.

Jørgen Graabak klarte å slå Tysklands i spurten i dag torsdag. Dermed fikk Norge inn til OL-gull i lagkonkurransen i kombinert. Tyskland måtte nøye seg med sølv. Østerrike fikk bronse. Det melder nyhetsbyrået NTB.

- Dette er helt sinnsykt bra. Det er artig, altså! Jeg er så stolt. For en seier, Sa Magnus Moan til kanalen TV 2 etter seieren.

På det norske laget gikk Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Magnus Krog og Jørgen Graabak. Sammen vant de Norges 10. gull i Sotsji-OL.

I kombinert hopper deltakerne først. Så går gikk de langrenn.

LES OGSÅ: Dobbelt norsk i kombinert

Moan gikk ut 25 sekunder bak Tyskland. Moan brukte bare 1,5 kilometer på å hente inn Tyskland. Tyskland, Norge og Østerrike vekslet nesten likt før neste etappe.

– Jeg tok inn forspranget og er veldig fornøyd med det. Jeg hadde håpet at jeg kunne gå fra dem litt også. Jeg prøvde opp siste bakke. Jeg synes jeg gikk fort og bra på ski, men de gjorde de andre også. Det var en bra kamp, sa Moan til kanalen TV 2.

Håvard Klemetsen gikk en bra etappe. Han sendte ut Magnus Krog på tredje etappe i ledelse.

Tyskland og Østerrike gikk raskt på den tredje etappen. De lå rett bak Norge før siste etappe. Det var Jørgen Graabak som gikk siste etappe. Han spurtet først i mål. Norge vant gullet.

Til nå har Norge vunnet 10 gull, 4 sølv og 7 bronse. Til nå har Norge har vunnet flest gull av alle land som deltar i Sotsji-OL.

Siste utgave

På forsiden nå