Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Odd knuste Sarpsborg

Fotballaget Odd knuste Sarpsborg 5-2 i semifinalen i cupen. Dermed blir årets cupfinale en duell mellom topplagene Molde og Odd.

Fotballaget Odd slet i første omgang av semifinalen i norges-mesterskapet (NM) i fotball. Men så byttet de litt om på laget og fikk fart i spillet torsdag. En straffe hjalp dem å snu 0-1 til 1-1. Motstander Sarpsborg fikk en spiller utvist. De måtte spille resten av kampen med ti mann.

Etterpå klarte ikke Sarpsborg å stanse Odd. Kampen endte med seier 5-2 til Odd. Dermed er Odd klare for cupfinale.

– Vi ble hardt straffet. Jeg føler at Odd fikk med seg alt i 50-50-situasjoner. Og med ti mann var vi sjanseløse, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Molde til cupfinalen

Fotballaget Molde leder eliteserien i fotball. Odd er nummer to. Nå møtes de to topplagene også i cupfinalen. Odds trener Dag-Eilev Fagermo var rørt og veldig glad etter seieren. Han ser fram til å møte Molde.

– Kjempegøy. Det er det beste laget i Norge, og vi har i hvert fall hittil vært nest best, sier Fagermo til NTB.

– Så er det også to forskjellige måter å drive en klubb på. Vi kommer sikkert til å starte finalen med seks-sju lokale spillere og Molde kanskje ingen, muligens Daniel Berg Hestad. Det blir gøy for oss som tenker utvikling og har det som et verktøy. Så får vi se om vi kan vinne over de som har så mye penger, sier Fagermo.

Cupfinalen spilles 23. november. Odd har tolv ganger vunnet cupen. Den siste seieren var i 2000. Etterpå har laget fire ganger kommet til semifinale. Men så har de tapt kampen om å komme i finalen.