Odd og Rosenborg videre i europaligaen

Odd vant 2-0 over Elfsborg torsdag. Rosenborg vant 3-1 over Debrecen. Dermed gikk begge videre i kvalifiseringen til europaligaen.

Odd vant 2-0 mot svenske Elfsborg under torsdagens fotballkamp. Telemarkingene gikk dermed videre til fjerde runde i kvalifiseringen til europaligaen.

Kanadiske Oliver Occean gjorde en fantastisk jobb. Han ga Odd ledelsen etter 27 minutter. Occean tok ballen ned på brystet, vendte opp og lurte Elfsborg-keeper Kevin Stuhr-Ellegaard.

Målet kommer etter at Odd hadde lagt press på det svenske laget. Odd måtte ha scoring etter å ha tapt 1-2 i Sverige i den første kampen.

Etter scoringen var rollene byttet om. Elfsborg måtte jage etter scoring. Men i resten av første omgangen var de aldri i nærheten.

I annen omgang fortsatte Odd å kontrollere kampen, mens Elfsborg sendte flere og flere menn i angrep. Det åpnet for kontringer motsatt vei. Bentley fikk ballen på venstresiden etter 71 minutter. Så snek ballen seg i mål på første stolpe.

Også Rosenborg gikk videre i kvalifiseringen torsdag. De slo ungarske Debrecen 3-1. Trønderne var klart best på sin hjemmebane Lerkendal. Alexander Søderlund, Mike Jensen og Matthías Vilhjálmsson scoret målene for trønderne.

– Vi scorer to fantastiske mål og kontrollerer i annen omgang. Det blir selvfølgelig enklere når de får en mann utvist, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen etter kampen.

Seieren betyr at Rosenborg er to kamper unna høstens gruppespill i europaligaen.

Klarer de det, er de garantert minst 20 millioner kroner i inntekter.

Strømsgodset tapte 0-4 mot Hajduk fra Kroatia. Dermed er de ute av europaligaen.