Odd-trener: – Jeg var rørt da vi ledet 3-0

Dag-Eilev Fagermo er trener for fotball-laget Odd. Han sier det føltes som «et eventyr» å lede over det tyske laget Borrusia Dortmund.

Torsdag kveld spilte Odd mot Borrusia Dortmund i den siste kvalifiseringsrunden til europaligaen. Etter 23 minutter ledet Odd med hele 3-0.

– Å lede 3-0 over Borrusia Dortmund er et eventyr. Enkelt og greit. Det er et fantastisk lag. Jeg er stolt av det. Jeg ble rørt da vi ledet 3-0, sa Odds trener, Dag-Eilev Fagermo, til TV 2.

Odd fikk en drømmestart. Jone Samuelsen headet inn 1-0 etter rundt 15 sekunder. Etter 19 minutter doblet Fredrik Nordkvelle ledelsen. Og kun tre minutter senere økte ledelsen til 3-0, etter at Espen Ruud scoret på et frispark.

På Odd-benken satt smilene og latteren løst. Det var som om de skjønte at det ikke kunne vare. Og det kunne det heller ikke.

Andreomgangen gikk ikke like bra.

– Vi ble slitne. Da kom klasseforskjellen fram, sa Fagermo til TV 2.

Like etter pause sto det 3-2. Shinji Kagawa scoret for det tyske laget. Etter 76 minutter hadde Borrusia Dortmund, ved Pierre-Emerick Aubameyang, utliknet til 3-3.

Snu-operasjonen var komplett da Henrikh Mkhitaryan headet inn kampens sjuende mål litt etter. Dortmund vant til slutt.