Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ødegaard fortsatt på landslaget

Fotballtalentet Martin Ødegaard har ikke fått spille for topplaget til Real Madrid. Likevel får han fortsette på det norske landslaget.

Trener Per-Mathias Høgmo fortalte tirsdag hvem som får spille på landslaget i fotball. Han har snakket godt med den spanske klubben Real Madrid, sa han. Der spiller det unge talentet Martin Ødegaard. Høgmo har snakket med trenerne hans Carlo Ancelotti og Zinedine Zidane. Tirsdag ble 16-åringen tatt ut i troppen som møter Kroatia 28. mars. Da spiller Norge om en plass i europa-mesterskapet (EM) neste år.

Ødegaard har ennå ikke fått spille for Real Madrids topplag. Han spiller for B-laget Real Madrid Castilla. Men Høgmo er ikke bekymret.

– Vi har besøkt mange spillere i den fasen vi har hatt bak oss. I helgen var vi i Madrid. Vi så Martin trene og 30 minutter i kamp søndag. Jeg hadde et godt møte med Ancelotti og Zidane. Det var gledelig å se at de tenker det samme som oss. De har stor tro på Martin. De har lagt planer for at han skal utvikle seg videre, sa Høgmo, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Han fortalte at Ødegaard trener fire ganger i uka med topplaget til Real Madrid. To ganger i uka trener han med B-laget Castilla.

Den største overraskelsen var kanskje at Mohammed «Moa» Abdellaoue er tilbake på landslaget.

– Moa var en av mange som gjorde en god kamp mot Tsjekkia for nøyaktig ett år siden. Han har vært ute med skade. Men han er på vei inn på laget igjen. Han er en rutinert spiller som vet hva dette handler om, sa Høgmo.

– Vi gleder oss til å møte Kroatia. De er en krevende motstander, men vi er godt forberedt.

 

Dette er hele troppen som skal kjempe mot Kroatia:

Målvakter: Sten Grytebust (spiller for laget Aalesund), André Hansen (Rosenborg), Ørjan Håskjold Nyland (Molde).

Utespillere: Tom Høgli (spiller for laget FC København), Jone Samuelsen (Odd), Mohammed Abdellaoue (Stuttgart), Alexander Tettey (Norwich), Tore Reginiussen (Rosenborg), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Vegard Forren (Molde), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Even Hovland (Nürnberg), Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Anders Konradsen (Rennes), Harmeet Singh (Molde), Stefan Johansen (Celtic), Vegar Eggen Hedenstad (Eintracht Braunschweig), Martin Linnes (Molde), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Markus Henriksen (Alkmaar), Valon Berisha (Salzburg), Håvard Nielsen (Eintracht Braunschweig), Mats Møller Dæhli (Freiburg), Martin Ødegaard (Real Madrid).

LES MER HER: Landslaget kan by på overraskelser