Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ødegaard klar for Arsenal

Martin Ødegaard skal spille for London-klubben Arsenal ut sesongen. Han lånes ut fra Real Madrid.

Norske Martin Ødegaard spiller fotball for den spanske klubben Real Madrid. I dag ble klart at han skal lånes ut til den engelske klubben Arsenal. 

– Dette er den største ligaen, særlig i Norge. Så for meg har det alltid vært en drøm å spille i Premier League. Jeg har alltid likt måten Arsenal spiller på og alt ved klubben. Så det på flere måter en drøm som går i oppfyllelse. Det sier Ødegaard til klubbens nettsider.

Ødegaard skal ha ønsket seg et utlån. Det er fordi ha har fått lite spilletid i Madrid. Han har vært koblet til flere klubber. 

Arsenal dukket opp blant de interesserte, og klubben ble fort en favoritt. 

– Vi er svært glade over å kunne ønske Martin velkommen til klubben fram til slutten av sesongen. Det sier Arsenals tekniske direktør Edu. 

– Martin er et eksepsjonelt talent. Vi styrker stallen ved å få med en spennende offensiv spiller på laget, tilføyer han.

Arsenal betaler Real Madrid rundt 20 millioner kroner for avtalen. Det skriver den engelske avisa The Times. Det vil si at de betaler nordmannen 441 000 kroner i uken. 

Manager Mikel Arteta er glad for å ha nordmannen på plass i London.

– Det er fantastisk at vi har sikret oss at Martin kommer hit ut sesongen. Martin er selvsagt en spiller vi alle kjenner svært godt. Selv om han fortsatt er ung, har han spilt lenge på øverste nivå, sier spanjolen.

Ødegaard røper at en av hans helter i barndommen spilte i.

– Det var mange Arsenal-spillere jeg beundret. Men for meg var Cesc Fabregas et av idolene da jeg vokste opp. Så spesielt han, sier Ødegaard.

Det går bedre med Arsenal etter en dårlig peridode i de første månedene av Premier League-sesongen.

Arsenal ligger nå på åttendepass i Premier League. Tirsdag ble det seier mot Southampton. Ødegaard kan debutere hjemme mot selvester Manchester United lørdag.