Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

OL over for Svindal

Norge jublet for alpingull til Kjetil Jansrud søndag. Men alpinist Aksel Lund Svindal dropper nå OL og reiser hjem.

Alpinist Aksel Lund Svindal var et stort gullhåp før De olympiske leker (OL). Men han har ikke klart å vinne medaljer. Nå dropper han onsdagens storslalåm. Svindal drar isteden hjem til Norge. Han føler seg ikke i form etter å ha slitt med allergi.

– Plagene sliter på kroppen, og jeg føler det er fornuftig å reise hjem for å bli kvitt plagene. Og for å få krefter til resten av sesongen, sier Svindal gjennom Olympiatoppen.

Mens Svindal drar skuffet hjem, jubler alpinist Kjetil Jansrud over formen. Han vant gull i super-G søndag. Det var Norges femte gull i OL. Jansrud var rørt da han sto på seierspallen.

– Det er veldig mye følelser inni meg. Dette er noe man har drømt om. Det er veldig spesielt å høre nasjonalsangen, for da går man fra å være en enkelt person til å være en del av nasjonen, sa Jansrud til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg slet litt med teksten på nasjonalsangen og ble skjelven på leppene, sa han.

For bare ett år siden fikk Jansrud en alvorlig kneskade. Den kunne i verste fall ødelagt karrieren hans. Men alpinisten klarte å trene seg opp igjen.

– Det har vært et godt samarbeid mellom alle sammen. Vi tok stadig to skritt fram og ett tilbake. Vi var flinke til å holde hverandre tilbake, sa Jansrud.

Hans kollega Svindal har skuffet i OL i Sotsji i Russland. Han var favoritt til å vinne utfor i OL, men ble bare nummer fire. I forrige OL vant Svindal gull i super-G. Denne gangen klarte han bare en 7. plass. Nå går altså turen hjem.

– Formen til Aksel var god nok til å kjempe om medaljer i utfor og super-G, men på dagens trening følte han seg ikke pigg. Derfor er vi nå enige om at dette er den beste løsningen, sier sportssjef Claus J. Ryste.