Sport

Østberg fikk seieren i Rally Portugal

Finske Mikko Hirvonen kom først i mål i Rally Portugal. Men han mistet seieren fordi han hadde brutt reglene. Dermed vant norske Mads Østberg.

Clutchen i bilen til Mikko Hirvonen var ikke slik reglene sier den skal være. Dermed ble det norske Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson som vant Rally Portugal søndag. Østberg sa etterpå at han gjerne skulle vunnet ved å komme først i mål. Men han er glad for seieren.

24 år gamle Østberg sier at han aldri har vært med på et vanskeligere rally.

– Dette har vært en lang helg. Så vanskelige forhold har jeg ikke vært borte i før. Det var null sikt og mye vann i veien, sa Østberg til nyhetsbyrået NTB.

Søndag ble ekstra tøff for Østberg. Etter den første fartsprøven, fikk han problemer med motoren. Det gjorde at han ikke kunne gi gass slik han ville. Etappen var bare fem kilometer lang, men han tapte 10 sekunder.

Østberg er nå på 4. plass i verdens-mesterskapet (VM) sammenlagt.

– Dette viser at det går an å henge med i teten selv med et lite team. Det skal vi skal være stolte av, sa pappa og teamsjef Morten Østberg.

Petter Solberg kjørte inn til en 4. plass. Men da finnen mistet seieren, rykket Solberg opp på 3. plass. Han kjørte ut av veien fredag. Det skjedde etter en dag med mye regn, tåke og gjørme. Men etter det kjørte han veldig bra, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: God start for Petter Solberg

Sebastien Loeb kjørte ut av veien allerede under den tredje fartsprøven torsdag. Han hadde ingen god helg i Portugal.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå