Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

På vei mot opprykk

Fotball-klubben Fredrikstad vant mot Hønefoss i helgen. Dermed er de på vei opp i eliteserien igjen.

Kampen i Hønefoss var den første finalekampen i kvalifiseringen til eliteserien. Den endte 4-1 til Fredrikstad (FFK). FFK ledet med tre mål før det var spilt 20 minutter.
Reidar Vågnes trener Hønefoss. Han tror sjansene er minimale for at laget hans kan komme tilbake når lagene møtes til kamp igjen torsdag.
– Det blir svært vanskelig. Løpet er nok egentlig kjørt. Det ser i alle fall mørkt ut. Men vi skal prøve å få til en god avslutning på sesongen, sier han.

Vågnes innrømmer at de også bommet på uttaket av laget. Spillere som Davy Claude Angan, Aleksandr Dmitrijev og Madiou Konate startet på benken.
– Lag-uttaket var kanskje feil. Tanken var at vi skulle ha noen som var gode til å løpe midtbanen. Vi skulle også være flinke i overgangene, forklarte Vågnes.

I stedet var det Fredrikstad som løp Hønefoss i senk.
– Planen var å gå hardt ut og møte Hønefoss høyt i banen. Vi håpet at det skulle gi oss et overtak tidlig i kampen. Men vi hadde ikke trodd at det skulle bli skåring etter fem minutter. Det gjorde oss veldig selvsikre, sa Fredrikstads Raio Piiroja til nyhetsbyrået NTB.

Spillerne i FFK tror at laget vil klare å rykke opp i eliteserien. Men de tar ikke seieren på forskudd. 
– Vi har vunnet første omgang, men det skal spilles en omgang til i Fredrikstad. Vi skal ha respekt for Hønefoss, og vi tar ingenting på forskudd, sa trener Tom Freddy Aune.
Hønefoss må ha minst fire mål for å redde plassen i serien.