Sport

Perfekt første forsøk i OL

Karsten Warholm klinte til. Han løp imponerende bra mandag.

20 år gamle Karsten Warholm er med i De olympiske leker (OL) for første gang. Mandag skulle han løpe forsøksheat av langhekk på 400 meter. Løpet gikk imponerende bra. Den unge nordmannen kom aller først i mål på 48,9 sekunder. Dermed slo han sin gamle rekord med flere sekunder.

– Jeg sa jeg skulle gjøre det bra i forsøket. For dette er min scene. Jeg grep sjansen og lyktes. Nå er jeg stolt over meg selv, sier han til nyhetsbyrået NTB etter løpet.

Warholm gjorde det også bra under europa-mesterskapet (EM) i Nederland i juli. I første runde løp han veldig bra. Men i andre runde fikk han problemer. Det skal han prøve å unngå i Rio i Brasil.

– Jeg må prate med trenerne mine. Og se hva som er fornuftig å gjøre nå. Jeg må lære av det som skjedde i Nederland, sier Warholm.

Det var også andre nordmenn som fikk prøve seg i friidrett i OL. For Amalie Iuel gikk det dessverre ikke bra. Hun løp 400 meter på 56,75 sekunder. Hekkeløperen endte på 6. plass i sitt heat. Dermed er hun ute av OL.