Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Perfekt helg i Lake Louise

Alpinist Kjetil Jansrud vant både utfor og super-G i Lake Louise i Canada denne helgen.

Søndag vant Kjetil Jansrud rennet i super-G i Lake Louise suverent. I mål var han 29 hundredeler foran Matthias Mayer fra Østerrike. Dominik Paris fra Italia kom på tredjeplass. Han var 31 hundredeler bak Jansrud. Dermed ble Jansrud best i Canada, skriver nyhetsbyrået NTB.

Kjetil Jansrud hadde før helgen tre verdenscup-seire. De vant han under rennene i Kvitfjell i Oppland. Men et glimrende utfor lørdag ble fulgt opp med et minst like godt super-G på søndag.

– Det blir ikke bedre enn dette. Jeg har følt meg bra lenge. Jeg har følt meg bra denne helga. Da er det moro å få igjen for det, sier Jansrud til NTB.

Kjetil Jansrud vant gull i super-G i olympiske leker (OL) i Sotsji. Nå har Jansrud tre verdenscup-seire i super-G og to i utfor.

LES OGSÅ: Jansrud vant i Kvitfjell

Jansrud leder verdenscupen sammelagt. Han har 216 poeng. Det er 36 poeng foran Marcel Hirscher og 96 poeng foran Fritz Dopfer.

– Dette er en vanvittig bra helg. Konkurransen er knalltøff. Du kan ikke gjøre mange feil før du ender opp langt ned på listene. Så dette er fantastisk av Kjetil, sier Håvard Tjørhom. Han er trener for landslaget i alpint.

Norske Henrik Kristoffersen vant slalåmen i Levi i Finland forrige helg. Det betyr at Norge har vunnet tre av fire renn i verdenscupen i år.

Aleksander Aamodt Kilde var også med i super-G-rennet søndag. En liten feil gjorde at han endte som nummer 12.

Aksel Lund Svindal er ikke med i konkuransen. Årsaken er at han er skadd. Lake Louise er Svindals favorittbakke. Svindal måtte se rennet fra sofaen. Han skryter av Jansrud.

– Jeg synes det Kjetil gjør er rått. Men samtidig så er det akkurat så god han er. Det er vanskelig å sitte i sofaen å se på. For det er så gøy å være med på det, sier Svindal til avisa VG.