Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Pistorius slipper ut av fengsel i august

Idrettsstjernen Oscar Pistorius skal løslates på prøve allerede 21. august. Det er bare ti måneder etter at han ble dømt for drap på kjæresten.

Den sørafrikanske idrettsstjernen Oscar Pistorius skal prøveløslates allerede 21. august. Det er bare ti måneder etter at han ble dømt for å ha drept kjæresten sin.

Men i november kommer saken mot Pistorius opp i Sør-Afrikas høyesterett. Det skjer etter at påtalemyndigheten i Sør-Afrika anket drapsdommen.

28 år gamle Pistorius er dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap. Han drepte modellkjæresten Reeva Steenkamp 14. februar 2013. Mandag ble det klart at fengselet vil prøveløslate ham allerede i august. Da har han bare sittet ti måneder bak murene i hovedstaden Pretoria. Resten av straffen vil Pistorius måtte sone under en slags husarrest.

Steenkamps familie reagerer kraftig på den korte fengselsstraffen.

– Å være innesperret i ti måneder for å ha tatt et liv, er rett og slett ikke nok. Vi frykter at dette ikke vil sende et riktig signal. Det vil ikke bidra til den avskrekkingen det burde. Det sier Reevas foreldre June og Barry Steenkamp i en melding publisert på nett.

Foreldrene sier at de har tilgitt Pistorius. De ønsker ikke å «hevne» datterens død.

Påtalemyndigheten vil ha 28-åringen dømt for forsettlig drap. De mener han drepte kjæresten med vilje. Ankesaken skal altså behandles i sørafrikansk høyesterett i november. Straffen for forsettlig drap er opttil 25 års fengsel i Sør-Afrika.

LES MER HER: – Anker Pistorius-dom

LES MER HER: Ingen luksus for Pistorius i fengsel

LES MER HER: Dømt til fem års fengsel