Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Premier League til utlandet?

Om noen år kan fotballaget Liverpool møte Manchester United til kamp i serien. Ikke i Storbritannia, men i Asia, Australia eller USA.

De britiske fotballklubbene diskuterer om de skal endre litt på eliteserien Premier League. Forslaget er at én av de 38 kampene de spiller hvert år, skal spilles i utlandet.

Da kan fotballaget Liverpool møte Manchester United til seriekamp i Asia, Australia eller USA. Slike kamper er veldig populære. Tanken er at klubbene kan tjene ekstra penger.

For seks år siden prøvde Richard Scudamore seg med et litt annet forslag. Scudamore er sjefen for Premier League. Han ville at lagene skulle spille en ekstra kamp i utlandet. Den skulle være i tillegg til de 38 kampene i serien. Da fikk han hard kritikk.

Klubbene er mer åpne for det nye forslaget, som gjelder en kamp de uansett ville spilt. Det skriver avisa The Times. Ifølge avisa skal styreformennene i de 20 Premier League-klubbene ha hatt et møte nylig. Der snakket de om forslaget.

De engelske toppklubbene har ofte reist utenlands før sesongen starter. Disse reisene har de tjent mye penger på. Manchester United møtte Real Madrid til treningskamp i USA i sommer. Da var tribunene fylt til randen. Nærmere 110.000 fans så heltene sine på banen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Premier League tjener i tillegg store penger på TV-stasjoner utenfor Europa. De sender kampene fra Storbritannia. For det betaler de 20 milliarder norske kroner. Halvparten av disse pengene kommer fra Asia. De vil trolig betale godt for en kamp på asiatisk jord.

Det er ikke klart om og når klubbene blir enige om en avtale. Som et første steg kan Community Shield-kampen flyttes ut av Europa. Der møter seriemesteren fra forrige sesong til kamp mot cupvinneren.

Huw Jenkins er styreformann i klubben Swansea. Han skal i forrige uke ha sagt dette da han møtte klubbens fans:

– Det kommer sikkert til å bli spilt kamper utenlands om tolv måneder eller to år. Jeg tror det ikke er til å unngå, sa han, ifølge The Times.

PL-sjef Scudamore sa det samme så sent som i august.

– Klubbene ønsket dette i 2008, og de ønsker det sannsynligvis nå også. Det kommer til å skje på et eller annet tidspunkt. Men om det skjer i min tid, hvem vet? sa han.