Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prinsessen tilbake på hesteryggen

Prinsesse Märtha skal konkurrere i sprangridning igjen. Det er 16 år siden sist.

Prinsesse Märtha Louise kommer tilbake som sprangrytter. Lørdag deltar hun i Kingsland Oslo Horse Show. Det er i Telenor Arena på Fornebu.

– Jeg er skikkelig nervøs, sa prinsessen. Hun var med på en pressekonferanse torsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Showet er 25 år gammelt i år. Det feirer de med en egen klasse for tidligere toppryttere. Fire ryttere er med. De skal ha en konkurranse som ikke er så alvorlig.

– Jeg grugleder meg. Jeg ble spurt i juni om jeg ville være med. Det synes jeg hørtes veldig morsomt ut. Men nå er jeg skikkelig nervøs, sa prinsessen ifølge avisa VG.

Hun har også tjuvtrent i et annet stevne,

–Jeg red veldig fort og vant 90 cm klassen. Da sa datteren min: Du synes ikke det var litt dårlig gjort å vinne, når det var så mange barn med, sa hun.

Det er 16 år siden Märtha Louise sluttet som sprangrytter. Hun forteller at hun begynte å trene litt igjen for tre uker. Slik er hun forberedt til konkurransen lørdag.

Prinsessen har hatt flere hester selv før. Denne gangen har hun lånt en hest som heter Sjakes. Den har hun ridd på bare en gang før, skriver nyhetsbyrået Hesten hun skal bruke under lørdagens konkurranse har hun lånt og kun ridd på en gang tidligere.

Prinsessen var lei av gjørme, å være kald og delta på mange ridestevner. Derfor trodde hun at hun ikke skulle drive med hest igjen. Men så ble barna interessert. Nå har de tre ponnier.

Barna skal også være med på hestestevnet. De skal være med på en oppvisning i voltige. Det er en slags akrobatikk på hesteryggen. Denne visningen skjer under familieshowet søndag ettermiddag.

Prinsesse Märtha Louise var kjent som en veldig god sprangrytter. Hun var med på ridestevner fra hun var åtte år gammel. Hun sluttet i 2000.