Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Protesterer mot RBKs treningsleir

Rosenborg reiser på treningsleir til Dubai. Det reagerer supporterne kraftig på.

Sport

Rosenborg (RBK) vant eliteserien i fotball i år. Nå vil laget reise på treningsleir for å forberede seg til neste sesong.

Mandag godkjente styret i Rosenborg at laget reiser på treningsleir til Dubai. Supporterklubben Kjernen mener det bryter med verdiene til klubben.

– Det var en sak for Malmö i fjor, og det har vært en sak for oss nå. Det har vært interne diskusjoner, sier Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen. Han er sportssjef i RBK.

Bjørnebye sier de har snakket med norske myndigheter om saker. Og at det beste var å delta på treningsleiren.

– Konklusjonen er at det er «innafor» å dra, sier Bjørnebye.

Dubai er den største byen i De forente arabiske emirater. Landet har blitt kritisert for hvordan kvinnelige voldsofre behandles og forbudet mot homofili. Organisasjonen Amnesty International forteller at folk blir fengslet ut grunn og utsatt for tortur. 

Forrige vinter droppet laget Malmö fra Sverige sin treningsleir der. Grunnen var protester fra supporterne. Nå skjer det samme i Trondheim.

– Dette hadde vi ikke forventet av Rosenborg. Vi syns det er begredelig. Å legge en treningsleir til et land som er så uglesett som Dubai, er rett og slett forkastelig. Det sier Espen Viken til kanalen NRK. Han snakker på vegne av supporterklubben Kjernen.

På Kjernens nettsider oppfordrer supporterne til at RBK må skifte mening umiddelbart og «avlyse denne skammelige turen».

Slik protesterer supporterne til RBK: