Sport

Ravens vant Super Bowl

Storebror John Harbaugh ledet Baltimore Ravens til seier i Super Bowl søndag.

73.000 mennesker var samlet i hallen Superdome i New Orleans i USA søndag. Flere millioner fulgte med på TV. De fikk se både jubel og tårer da laget Baltimore Ravens kjempet mot San Francisco 49ers.

Super Bowl er finalekampen i NFL. Den spilles mellom vinneren av American Football Conference (AFC) og National Football Conference (NFC).

Balitmore Ravens spilte i Super Bowl for første gang på 12 år. San Francisco 49ers har vunnet finalen fem ganger tidligere. Men det var ikke bare to lag som møttes mandag. Dette var også en kamp mellom storebror og lillebror. Brødrene John Harbaugh og Jim Harbaugh trener hvert sitt lag. De er de eneste brødrene som har hatt hovedansvaret for to lag i NFL noensinne, skriver avisa VG.

Etter kampen var det storebror John og Baltimore Ravens som kunne juble.

Laget ledet fra start. Halveis i kampen var stillingen 28-6 til Ravens. Før pause så det ikke ut til å være noe håp for San Francisco 49ers. I pausen var det helt andre stjerner som tok over. Artisten Beyoncé var tilbake med gruppa Destiny's Child. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Men så ble strømmen borte. I 35 minutter måtte spillerne, publikum og flere millioner amerikanere som fulgte kampen på TV vente i spenning.

Da lyset endelig kom tilbake, var alt forandret. Plutselig var det San Francisco 49ers som herjet på banen. Ravens klarte så vidt å holde på ledelsen. Kampen endte til slutt 34-31.

Etter kampen møttes brødrene John og Jim på banen.

– Det er det vanskeligste jeg noensinne har gjort i hele mitt liv, sa storebror Harbaugh, ifølge VG.

Kampen fikk en rørende start. Skuespiller og artist Jennifer Hudson kom ut på banen for å synge «America the Beautiful». Hun fikk hjelo av et kor fra Sandy Hook-skolen. Barna i koret overlevde skytingen 14. desember i fjor. Både tilskuere, spillere og trenere var synlig beveget mens de 26 barna sang.

Etterpå tok artist Alicia Keys over. Hun satt ved et grått flygel mens hun sang nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner».

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå