Sport

Real Madrid ble knust

Fotball-laget Real Madrid var uten sjanser i det store oppgjøret mot Barcelona mandag.

Barcelona vant hele 5-0. Laget skåret to mål på bare 18 minutter. Real Madrids trener José Mourinho hadde ledet laget gjennom seier etter seier. Nå måtte han se at laget tapte for første gang denne sesongen, skriver nyhetsbyrået NTB.
– Jeg har aldri tapt 5-0 før. Men det er lett å svelge, for vi fortjente å tape så mye. Vi spilte veldig dårlig. De var fantastiske, sa Mourinho på presse-konferansen etter kampen.
Treneren sa at dette er hans verste tap som fotballtrener.

Det kokte under kampen. Mot slutten fikk Real Madrids Sergio Ramos rødt kort. Han slo mot Carles Puyol. Det ble gitt hele 12 gule kort i kampen.

På forhånd var mange spente på oppgjøret mellom stjernene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Det var Barcelonas Messi som imponerte mest. To ganger ga han den siste pasning før skåring.

Xavi skåret det første målet for Barcelona. Han fikk pasning fra Andrés Iniesta og sparket ballen elegant i mål.
Kort etter sparket Barcelonas David Villa ballen inn fra venstresiden. Pedro Rodriguez dyttet ballen over streken og inn i mål.

Det tredje målet satte David Villa i mål. Han fikk en god pasning fra Lionel Messi. Et par minutter etter kom Villa igjen til målet med ballen. Da sto det plutselig 4-0. På overtid kom også 5-0-målet.
- Dette er langt over grensa til ydmykelse, sa kommentator Lars Tjærnås på Canal+.

Det er spilt 13 runder av den spanske eliteserien La Liga. Barcelona leder med to poeng. Barcelonas trener Pep Guardiola har fortsatt aldri tapt mot Real Madrid på hjemmebanen Camp Nou.